Een enorme trend die we de laatste tijd terugvinden in het interieur is de bartafel met barkrukken. Je vindt de barkrukken niet alleen meer terug in een kroeg of bar, maar nu ook gewoon bij jou thuis. Of je nu een bartafel of een kookeiland hebt, een mooie barkruk kan zeker niet ontbreken. Wij vertellen jou in deze blog over onze vijf favoriete barkrukken die je op dit moment kan vinden.

Waarom een barkruk?
Voordat wij de verschillende stijlen barkrukken aan je voorleggen is het belangrijk om te kijken naar de barkruk zelf. Vroeger was het een simpel design, waarbij deze stoel niet perse comfortabel was. Er was vaak geen rugleuning en het werd puur functioneel gebruikt. Tegenwoordig is een barkruk een musthave in je huis.

Je kan de mooiste designs barkrukken vinden in veel verschillende stijlen. Hierdoor is er altijd een die geschikt is voor jouw huis. Ga voor een warme sfeer, een stoere uitstraling of voor een mix van alles. Maak jouw eethoek helemaal compleet met de mooiste barkrukken voor ieder huis.

De industriële barkruk
De eerste stijl die wij gaan uitlichten is misschien wel de populairste op dit moment, namelijk de comfortabele industriële barkruk. Deze kruk heeft een stoere, robuuste uitstraling. Dit komt doordat er gebruik wordt gemaakt van natuurlijke kleuren als cognac, grijs en zwart. Doordat de stoelen vaak worden bekleed met leer krijg je een warme sfeer. Dat in combinatie met de gecoate stalen poot geeft een stoer accent.

Deze stijl kruk staat in ieder interieur goed. Wij vinden dat de combinatie van kleuren en materialen goed matcht met de meeste stijlen. Hierdoor kan je gerust de barkruk met een industrieel design bij een moderne of marmeren bartafel zetten. Het contrast wat dit creëert geeft een speelse, maar stoere uitstraling aan je eetgedeelte.

De velvet barkruk
De velvet barkruk is ook een stoel die je steeds vaker in het interieur terug gaat zien. Deze zachte stof zorgt ervoor dat je warm en comfortabel kan zitten. Velvet wordt ook wel fluweel of velours genoemd. Deze stof komt in veel verschillende kleuren, waaronder cognac, blauw, roze, groen, petrol en geel. Hier kan jij eindeloos combineren of juist gaan voor één kleur die goed in je interieur past.

Deze barkruk is een eyecatcher aan jouw bartafel of kookeiland. Ook deze stijl kan je goed matchen met andere designs. Heb je een stoere, industriële bartafel? Dan is het contrast met velvet perfect om dit erbij te matchen. Ga voor een lichtere kleur stoelen bij een donkere tafel en zorg dat deze prachtige barkrukken nog meer opvallen. Velvet is altijd een goede keuze als het om interieur gaat.